Skip links

IZABRANO PET NAJBOLJIH STARTUP IDEJA

Posle 34 dana, više od 1.300 pređenih kilometara, 5 gradova i preko 300 učesnika na radionicama, StartUp karavan#za5 je svoje putovanje priveo kraju. Poslednja stanica je bila Beograd, gde se održalo finalno takmičenje u izboru za pet najboljih poslovnih ideja.

Anđela Marinković, Dušan Kovačević, Aleksandra Balažević, Anastasija Stefanović i Luka Vulović, pobednici ovogodišnjeg StartUp #za5 finalnog takmičenja, osvojili su po 1.000 dolara, koje će moći da iskoriste za pokretanje sopstvenog biznisa. Njihove StartUp ideje ocenjene su kao najbolji inovativni i kreativni poslovni koncepti koji imaju dobar strateški i tržišni potencijal. Zahvaljujući osvojenom početnom kapitalu, ovim mladim ljudima će se otvoriti brojne poslovne mogućnosti, a omogućen im je lakši ulazak u StartUp svet.

„Oduvek sam želela da osnujem svoj biznis, a ova pobeda znači prvi korak u tom planu“, izjavila je Aleksandra, učenica gimnazije u Subotici, koja je jedna od pobednika finalnog takmičenja StartUp karavan #za5, vol. 2. „Zahvaljujući pobedi i osvojenim novčanim sredstvima sam dobila mogućnost da moja poslovna ideja postane stvarnost“, dodala je Anđela, učenica srednje škole iz Niša, dok je Dušan, student Elektronskog fakulteta u Nišu, zaključio da „finalno takmičenje StartUp #za5, vol.2 predstavlja ključni momenat za sve pobednike i daje pozitivan pravac razvoju budućih karijera.“

StartUp karavan #za5, vol.2 posetio je pet gradova širom Srbije – Kragujevac, Niš, Suboticu, Novi Sad i Beograd, a više od 300 studenata i srednjoškolaca edukovano je o StartUp mogućnostima, ali i načinima testiranja uspešnosti jedne biznis ideje.

 „Edukativna radionica u okviru StartUp karavana #za5 mi je izuzetno koristila. Zahvaljujući predavanjima sam naučila kako da kreiram svoju poslovnu ideju, što mi je dalje pomoglo da dođem do finala i na kraju da pobedim na takmičenju“, istakla je Anastasija, učenica gimnazije iz Beograda, a Luka, student iz Kragujevca, se nadovezao: „Radionice su bile izuzetno korisne. Tom prilikom sam naučio stvari koje će mi biti od velike koristi za StartUp i dalji razvoj karijere.“

Leave a comment

Name*

Website

Comment