Skip links

StartUp karavan #za5 stigao u Beograd

Kako pokrenuti sopstveni biznis? Koji su prvi koraci? Šta je Business canvas model? Na ova i mnoga druga pitanja imalo je priliku da dobiju odgovore više od 120 studenata i srednjoškolaca iz Beograda na edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa.

Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mlade uspešne preduzetnice Zorane Grozdanić koja je izjavila: „Posavetovala bih budućim mladim preduzetnicima da budu vredni, da ne odustaju i da se ne plaše. Uvek neka kupe iskustva drugih ljudi, neka budu istrajni i ono što je najbitnije, neka prate svoje snove, izjavila je Zorana Grozdanić, vlasnica firme za pravljenje narukvica Zoa Handmade u Beogradu.

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Leave a comment

Name*

Website

Comment