Skip links

StartUp karavan #za5 stigao u Novi Sad

Kako pokrenuti sopstveni biznis? Koji su prvi koraci? Šta je Business canvas model? Na ova i mnoga druga pitanja imalo je priliku da dobiju odgovore više od 70 studenata i srednjoškolaca iz Novog Sada na edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa.

Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog i uspešnog preduzetnika Oskara Borbaša, koji je ovom prilikom izjavio: „Savetujem ovim mladim ljudima da što više ulažu u sebe, da kradu znanje i da guraju neki svoj stil. Ukoliko žele da uspeju, uz trud i motivaciju sigurno će ostvariti ono što su zamislili“, izjavio je Oskar Borbaš, vlasnik Geek Shop-a iz Novog Sada.

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Leave a comment

Name*

Website

Comment