Skip links

StartUp karavan #za5 stigao u Suboticu

Više od 40 studenata i učenika srednjih škola u Subotici imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.
Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog uspešnog preduzetnika
Siniša Bračer, koji sa svojim bratom drži firmu za izradu obuće u Somboru, ovim povodom je izjavio: „ Brat i ja smo učili zanat od našeg oca, a 2017. godine smo napravili brend Bratscher Custom Shoes koji se izdvaja kvalitetom i originalnošću. Drago mi je što imam priliku da mladima prenesem svoje iskustvo i da ih motivišem da veruju u svoje snove, rekao je Siniša, vlasnik firme Bratscher Custom Shoes.
Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Leave a comment

Name*

Website

Comment