Skip links

StartUp karavan #za5 stigao u Niš

Više od 50 studenata i učenika srednjih škola u Nišu imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladog uspešnog preduzetnika Petra Pejića, koji je svoj biznis pokrenuo u Nišu i ovim povodom izjavio: „Nakon završenih studija arhitekture, sa par kolega sam pokrenuo firmu Future Reality System, koja se bavi naučnim istraživanjima vezanim za primenu savremenih digitalnih tehnologija u arhitekturi. Stalno usavršavanje, ljubav prema poslu i upornost ključ su našeg uspešnog poslovanja, izjavio je Petar Pejić, vlasnik firme Future Reality System.

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.

Leave a comment

Name*

Website

Comment