Skip links

StartUp karavan #za5, vol.2

StartUp karavan #za5 deo je velikog nacionalnog projekta Budućnost #za5 koji ima za cilj da se mladi osnaže u pokretanju sopstvenog biznisa i motivišu u razvoju uspešne poslovne karijere. Ove godine kreće drugi talas StartUp #za5 edukativnih radionica koje će se održavati tokom oktobra i novembra u pet univerzitetskih gradova širom Srbije:

  • Kragujevac (31. oktobar)  
  • Niš (07. novembar) 
  •  Subotica (14. novembar)
  • Novi Sad (21. novembar)  
  • 🚌 Beograd (28. novembar) 👉  LINK

Mesta na radionici su ograničena, a prijavljivanje je moguće putem linka 👉 PRIJAVA 👈

 

Edukativne radionice StartUp karavan #za5, vol.2

U prvom delu edukativnih radionica, mladi će dobiti praktične savete kako da iskoriste svoj talenat i koje korake je potrebno preduzeti kako bi pokrenuli sopstveni biznis. Treneri će predstaviti model Business Canvas, koji je svetski trend u razvoju poslovnih ideja, i na taj način će upoznati mlade kako da svoju ideju pretvore u uspešan biznis. Biznis Model Canvas je jedna od modernih poslovnih metodologija koja omogućava da se za veoma kratko vreme proveri validnost biznis ideje. Ovaj model je jednostavan za kreiranje i ispitivanje, interaktivan je i otvara perspektivu za StartUp, pa se zato koristi u gotovo svim poslovnim okruženjima za pokretanje novih biznisa.

Drugi deo radionice rezervisan je za predstavljanje sjajnih StartUp ideja mladih i uspešnih lokalnih preduzetnika/ca, koji su svoj biznis pokrenuli u gradovima u kojima se radionice održavaju. Oni će mladima preneti svoja StartUp i usmeriti ih korinim savetima kako da prevaziđu početničke greške.

Treći deo radionice posvećen je grupnom praktičnom radu sa polaznicima na kreiranju biznis ideje kroz model Canvas.

AGENDA RADIONICE
14:00 – 15:00 Upoznavanje sa Business Canvas modelom:

Kako stići od poslovne ideje do uspešnog biznisa?

15:00 – 15:30 Razgovor sa lokalnim preduzetnikom
KRATKA PAUZA
16:00 – 17:00 Praktičan rad sa polaznicima po grupama:

Kreiranje biznis ideje kroz model Canvas

Nakon završene radionice, učesnicima će elektronskim putem biti poslat prezentovani model Business Canvas, prema kojem će moći sami da razrade koncept sopstvene biznis ideje. Svaki polaznik imaće na raspolaganju 3 dana da razradi koncept poslovne ideje i da je pošalje na stručno ocenjivanje. Svi koncepti se šalju na e-mail adresu buducnostza5@gmail.com

Potrebno je da svaki polaznik individualno pošalje koncept svoje poslovne ideje. Grupni koncepti koji su rađeni po principu vežbe na radionici se neće uzimati u obzir.

Tri najbolje ocenjena koncepta polaznika radionica iz svakog grada plasiraju se u finalno takmičenje i biće pravovremeno obavešteni o mestu i vremenu dešavanja finalnog takmičenja.

Finalno takmičenje StartUp karavan #za5, vol.2

Učesnici finalnog takmičenja će dobiti po pet minuta da prezentuju svoju ideju. Prezentacija može biti u formi koju učesnici sami izaberu (ppt, video format). Prezentaciju i sam koncept poslovne ideje ocenjivaće stručni žiri i odlučiti ko će poneti titulu StartUp #za5 ideje za 2019.

Na osnovu glasova stručnog žirija biće odabrano pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po 1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Stay-tuned! 😎

Leave a comment

Name*

Website

Comment