Skip links

NEFORMALNO OBRAZOVANJE I AKTIVIZAM KLJUČNI ZA USPEŠNU KARIJERU MLADIH

Case Study Club je najveća studentska menadžment konsalting organizacija koja se bavi stvaranjem i edukacijom mladih lidera primenjujući metodologiju studije slučaja. Naime, članovi Case Study Club-a već godinama učestvuju na svetskim takmičenjima širom sveta i osvaruju izuzetne rezultate. Jedan od najvećih projekta jeste organizacija svetskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja pod nazivom “Belgrade Business International Case Competition”, koje se od ove godine nalazi u 10 najboljih takmičenja na svetu. Projekt pod nazivom “High School Case Competition” namenjen je srednjoškolcima i ove godine je okupio preko 220 srednjoškolaca koji su imali priliku da se oprobaju u ulozi menadžmenta kompanije. Takođe, Case Study Club učestvuje u organizaciji mnogih drugih takmičenja i konferencija.

 

Povodom događaja Leto #za5 vodili smo razgovor sa Urošem Travicom, predsednikom organizacije Case Study Club na temu aktivizma, volonterizma i neformalnog obrazovanja.

 

 

  • Kako si postao član ove organizacije i zašto baš Case Study Club?

Član Case Study Cluba postao sam nakon volintiranja na konfereciji xCEEd 2017 na kojoj sam imao priliku da se istaknem. Osim toga, Case Study Club svake godine organizuje selekciju za prijem novih članova, koja je otvorena za sve studente Fakulteta organizacionih nauka.

 

  • Koji su benefiti rada u jednoj ovakvoj organizaciji?

Glavni benefiti članstva u Case Study Club-u jesu praktična i lako primenjiva znanja koja članovi stiču kroz rad sa mentorima, kako profesorima, tako i ljudima iz privrede. Takođe, članovi Case Study Cluba imaju priliku da upoznaju i rade sa najtalentovanijim studentima iz celog sveta.

 

  • Na događaju „Leto #za5“ organizovali smo takmičenje u rešavanju studije slučaja. Kakva nosiš iskustva odatle?

Izuzetno mi je bilo zadovoljstvo da podržimo sjajan projekat „Budućnost #za5“ u okviru koga se realizuje događaj „Leto #za5“ i da svoja iskustva podelimo sa mladim zainteresovanim i ambicioznim ljudima. Nadam se da je ovaj projekat tek početak pokretanja aktivizma kod mladih ljudi, kao i saradnje između inicijative „Budućnost #za5“ i Case Study Club-a.

 

  • I poruka za kraj svim mladima. Neformalno obrazovanje, aktivizam ili studentsko udruživanje?

Po mom mišljenju, neformalno obrazovanje je podjednako bitno kao i formalno, kako bismo postigli prosperitet celog društva. Još od srednje škole učestvovao sam u različitim programima i oblicima neformalnog obrazovanja, koja su mi pomogli da unapredim sebe i svoje sposobnosti. Smatram da su neformalno obrazovanje i aktivizam ključan za uspešnu karijeru.

Leave a comment

Name*

Website

Comment