Skip links

POSLOVI #za5 – Najtraženiji Poslovi #za5 u sektoru finansija

Posle kraće, zimske pauze nastavljamo u istom ritmu – svim studentima i srednjoškolcima predstavljamo interesantna zanimanja i uspešne karijere ljudi iz različtih domaćih i internacionalnih kompanija. Ovoga puta se družimo na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, a tema trećeg po redu predavanja Poslovi #za5 su, sasvim prikladno – finansije!

reća po redu predavanja Poslovi #za5, koja se održavaju na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu 27. februara 2019. godine, baviće se najinteresantijim zanimanjima iz oblasti koja vekovima opstaje kao jedna od najpopularnijih (i najunosnijih) – finansije i bankarstvo.

Nekoliko vrhunskih stručnjaka će svim srednjoškolcima i studentima otkriti neke od misterija koja se kriju iza engleskih naziva njihovih pozicija, kako je izgledao njihov put do ostvarenja poslovnih ambicija i ispričati svoju ličnu priču o uspehu.

Milka Todorović je pohađala IX gimnaziju u Beogradu i Forest Hill Collegiate Institute u Torontu. Po povratku iz Kanade, upisala je Ekonomski fakultet u Beogradu, gde je završila osnovne studije na sektoru za Finansije, bankarstvo i osiguranje i master studije na temu kvantnih finansija. Za vreme studija, pohađa praksu u Eksim i HVB banci, a po diplomiranju se zapošljava u Raiffeisen banci kao Reporting Officer. Pet godina kasnije, prelazi u Telenor na poziciju Financial Services Analyst i postaje deo tima koji je radio na pokretanju prve mobilne banke u Srbiji. Godinu dana kasnije, Milka je napredovala na poziciju Financial Controlling Manager, a njena stručnost, rad i rezultati doveli su je do trenutne pozicije Finsijskog direktora Telenor banke u Srbiji.

Aleksandar Nenkov je završio osnovnu školu u Srbiji, srednju školu u inostranstvu, a potom se na studije vratio u Srbiju iz nostalgije, odnosno želje da održi kontakt sa ljudima sa kojima se družio od detinjstva. Na trećoj godini studija mesec dana je obavljao praksu u Evropskoj banci za obnovu i razvoj. Po sticanju diplome na Fakultetu za međunarodni finansijski menadžment, zapošljava se u Alpha banci, gde je radio na različitim pozicijama u sektoru za velike korporativne klijente. Sa pozicije Relationship manager u Alpha banci, prelazi u Societe Generale banku na poziciju Key Account Manager. Pored redovnih dužnosti, Aleksandar je uključen u različite sfere i inicijative koje neguju razvoj inovativnih rešenja i start-up projekata na tržištu Srbije između ostalog i kao mentor na nekoliko takvih projekata. Aleksandar veruje da je kvalitete potrebno posebno negovati, a mane prepoznati, ublažiti i na pravi način iskoristiti. Po njegovom mišljenju, biti svojstven, kreativan, istrajan i strpljiv je ključ ka uspehu. Aleksandar je već pet godina menadžer za podršku restrukturiranja korporativnih klijenata u Societe Generale banci.

Jovana Nikolić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na smeru za Finansije, bankarstvo i osiguranje i član je londonske Association of Chartered Certified Accountants. Nakon završenih studija karijeru je započela u revizorskoj kući KPMG na poziciji višeg revizora. Profesionalno putovanje je nastavila u kompaniji EOS Matrix gde je radila kao finansijski menadžer. Dve godine kasnije, oprobala se na poziciji Regionalnog finansijskog mendžera u IT kompaniju RRC iz Moskve, gde je bila zadužena za tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije i Albanije. Na ovoj poziciji zadržala se pet godina, nakon čega je svoju profesionalnu karijeru nastavila u londonskoj Mace Group. Jovana je dve godine na funkciji Regional Finance and Commercial Manager za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Belorusiju u kompaniji Mace Group.

Levan Pivnevi je diplomske studije završio na državnom univerzitetu u Tbilisiju u Gruziji. Doktorirao je hemiju na Univerzitetu u Ekseteru u Velikoj Britaniji i završio je Magistarske studije u administraciji biznisa u Parizu. Levan je svoju karijeru započeo u Ministarstvu finansija u Gruziji, a nakon toga obavljao je funkciju Operations Manager u britanskoj kompaniji Molekula. U okviru Unikran Grupe bio je zadužen za sveukupni strateški razvoj kompanije i poboljšanje dva proizvodna pogona u Srbiji. Četiri godine kasnije, postaje konsultant na različitim projektima u Sloveniji i Litvaniji, a zatim i menadžer projekta koji je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju sprovodila u Senegalu. Radio je i kao Finance and Operations Advisor i Processional Specialist na projektima Evropske banke u za obnovu i razvoj, a potom kao Savetnik za održivost i unapređenje poslovanja za International Management Group. Godinu dana je bio menadžer projekta ambasade Holandije za razvoj i širenje znanja i iskustva holandskih kompanija u upravljanju otpadnim vodama. Nakon toga, u kompaniji zapošljava se u kompaniji BrooksHannas & Partners, gde obavlja funkciju višeg konsultanta u sektoru finansija, odrzivog razvoja i sprovodjenja regionalnih sistema upravljanja otpadom. Levan govori tečno četiri jezika i vlasnik je konsultantske kompanije AnHel koja je locirana u Gruziji i posluje u raznim geografskim regionima.

Nemanja Jevtović je osnovnu i srednju školu završio u Aleksandrovcu kao nosilac Vukove diplome, brojnih priznanja i odlikovanja sa multidisciplinarnih takmičenja. U srednjoj školi je bio predsednik Đačkog parlamenta i lider projekata Kancelarije za mlade pri Ministarstvu omladine i sporta. Tokom srednjoškolskih dana je bio i polaznik Istraživačke stanice Petnice zajedno sa najboljim srednjoškolcima Srbije i Balkana, a na internacionalnom kampu engleskog jezika 2012. godine u Londonu proglašen je za najboljeg učenika u konkurenciji 500 učenika širom sveta. Takođe je učestvovao kao scenarista i režiser u okviru aleksandrovačkog pozorišta i učestvovao u projektima časopisa „Svetosavsko zvonce“.

Ispred Fakulteta organizacionih nauka, kao jedan od nagrađenih studenata za postizanje izuzetnih rezultata u toku studiranja, devet puta je predstavljao Srbiju na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja na tri kontinenta. Sa ovih svetskih takmičenja je poneo titulu prvoplasiranog u Montrealu i titulu trećeplasiranog u Portu 2016. godine, kao i titulu finaliste u Kopenhagenu dve godine kasnije. Nemanja je bio predsednik Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka, najveće studentske menadžment konsalting organizacije u Srbiji, kao i jedan od direktora svetskog takmičenja
u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition, najvećeg takmičenja ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi.

Nosilac je Svetosavske nagrade, Godišnje nagrade Privredne komore Srbije, kao i Zlatne plakete opštine Aleksandrovac.

Trenutno radi pri Vladi Republike Srbije kao viši saradnik za strateška ulaganja u Razvojnoj agenciji Srbije, a takođe je i predsednik Upravnog odbora Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka.

Leave a comment

Name*

Website

Comment